Prostor u kojem se nalazimo opremljen je i prilagođen tako da osigurava sigurnost, zadovoljstvo,  zdravo i poticajno okruženje u kojem će se dijete osjećati sigurno, zaštićeno i voljeno, stvarajući znatiželjan, istraživački odnos prema okolini gdje će stjecati svoja znanja i spoznaje na osnovi vlastitog iskustva i prema optimalnom razvoju svojih potencijala, umijeća, vještina uz primjerenu potporu teta čuvalica.

 

Prostor se nalazi u neposrednoj blizini centra Samobora (iza Shopping Gallery i velikog Konzuma), istočni ulaz u grad Samobor.

Kvadratura prostora iznosi 130m2, te je s velikom ljubavlju maštovito uređen i prilagođen za ugodan boravak djece.

Prostor se sastoji od ulaznog hodnika (garderobe), kupaonice,  kuhinje, prostranog dnevnog boravka i blagavaonice te spavaonice.

 

Igrajući se, dijete uči o sebi, o svijetu i drugima.

Igrajući se prorađuje sve svoje doživljaje – lijepe i ružne (na sebi prihvatljiv način). Igrajući se, dijete se izražava. Igrajući se priprema se za buduće događaje. Igra je ''ogledalo'' u kojem se odražava što dijete misli, doživljava, osjeća, želi – sve ono što dijete ne može izraziti riječima izražava igrom.

U sklopu prostora osiguran je parking i prilaz za sigurnost kod dovođenja djece, te ograđeni dječji park za boravak djece na otvorenom, sigurnim putem povezan sa dvorištem.

Park je opremljen ljuljačkama, toboganima, pješčanikom, vrtnom kućicom i mnogim drugim sadržajima kako bi mališanima osigurao zabavu, rekreaciju i siguran boravak u igrama na otvorenom.

Zdravlje djece i sigurnost su nam na prvom mjestu, zato želimo smanjiti rizik od zaraza i prenošenja bolesti među djecom.

Kvaliteta zraka u prostoru važan je čimbenik zdravog i udobnog boravka, te je za postizanje dobre kvalitete zraka potrebno kontinuirano odvoditi „potrošeni“ zrak iz objekta te na njegovo mjesto dovoditi svježi zrak.

Za zdraviji boravak djece u zatvorenom prostoru, ugradili smo rekuperator.  Samim time, smanjuje se mogučnost zaraza i prenošenja bolesti među djecom te osigurava boravak u sviježem i kontinuirano čistim zrakom iz okoliša. Pogotovo za vrijeme hladnih zimskih dana, kada djeca više borave u zatvorenom prostoru.

Osim toga, naš prostor (dnevni boravak i igraonica) opremljeni su podnim grijanjem uz koje nema podizanja prašine koja izaziva alergije, nema velikih temperaturnih razlika u prostorijama i nema isušivanja zraka.